Onze Joert dagbestedingen


Wij streven ernaar onze jongeren een zinvolle dagbesteding aan te bieden in een groene en rustgevende omgeving. Onze begeleiders zorgen voor een individuele aanpak, aangepast aan de persoonlijke noden van onze gasten. Duurzaamheid en beleving staan hierbij centraal. Tijdens de dag kunnen ze steeds beschutting, warmte en rust vinden in onze yurt. 


Hier vindt u een greep uit onze activiteiten: 

Verzorgen van de dieren


Contact met dieren heeft een positief effect op mensen. Dieren geven rust, dragen bij tot een positiever zelfbeeld en bevorderen de emotionele ontwikkeling. Op ons domein werken we zowel passief (voederen, wandelen, knuffelen, ...) als actief (hooien, stallen onderhouden, verzorgen, ...) met dieren, rekening houdende met de noden en mogelijkheden van de bezoekers.

Werken in de groente- en fruittuin


Wroeten in de grond is gezond! Je eigen planten zien groeien, geeft een gevoel van trots en tevredenheid. Werken in de tuin bevordert de sociale contacten om samen naar iets toewerken. Het zorgt voor een groter geluksgevoel dan alleen iets af te werken. Zo zaaien, onderhouden en oogsten we de groentebedden samen ... alles volgens de seizoenen.

Houtbewerking in het atelier 


Naast het Joert-domein hebben we een houtatelier ter beschikking. Hout is een warm, natuurlijk product dat vrij gemakkelijk te bewerken is. Onze jongeren leren werken met hout en andere materialen. Zo ervaren ze de voldoening om zelf uit het niets een afgewerkt voorwerp te maken. Van vogelhuisjes, plantenbakjes, groentekistjes ... tot tuinpoorten of zelf aangebrachte idee├źn.

Bosbouw 


Ook ons Joert-bos staat ter beschikking om onze jongeren kennis te laten maken met de basisprincipes van duurzaam bosbeheer. Ze kunnen meehelpen met het bos te onderhouden en leren ondertussen meer over het ecosysteem en de biodiversiteit in de natuur.

Joeri Joert kamp


In de zomervakanties organiseerd vzw Joert ook kampen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Data Joeri Joert kamp 2022 weldra in onze kalender