ProjectenMaak hier kennis met de verschillende projecten van vzw Joert .


Bij Joert blijven we niet stilzitten en zijn er altijd wel enkele projecten aan de gang van uiteenlopende aard. Sommige projecten dragen bij aan de verbetering van de infrastructuur en het welzijn van de jongeren tijdens hun verblijf bij Joert. Andere projecten zijn dan weer specifiek opgezet als activiteit voor de jongeren die er klaar zijn om deel te nemen aan een grotere activiteit. 


Elke project wordt uitgevoerd door een werkgroep onder leiding van het dagelijks bestuur. 

Een gesloten aanhangwagen ingericht met sanitaire voorzieningen, op een ecologische wijze , een droge wc met houtkrullen

( gebruik van regenwater enkel voor handen te wassen). Stoelgang en urine worden gescheiden opgevangen.

Stoelgang wordt opgevangen in een composteerbare zak met houtkrullen. Deze zak kan daarna op de composthoop. Urine en spoelbakafvalwater wordt apart opgevangen in een opvangtank. Handen worden gewassen met regenwater en ecologisch afbreekbare zeep.

De verdunde urine met afvalwater worden later verder aangelengd met extra regenwater. Dit wordt dan gebruikt als meststof op de dierenweide.

Bedoeling is om deze te kunnen verplaatsen naar andere locaties. (afhankelijk waar de jongeren werken of waar we iets organiseren). 

De zonnepanelen op de Begonia zouden stroom leveren voor de verlichting, het waterpompje en mogelijks ook voor een schrikdraad.

(Zo kunnen we met een modulair weidesysteem onze geiten/schapen aan natuurlijke begrazing laten doen op locatie.)


WeetjeEen begonia zit ook graag op pot

Den Begonia (een bewegend ecologisch sanitair)